Een paradijsje maken van jouw tuin

Posted on

Heeft jouw huis ook een tuin? Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar als je een tuin hebt, weet je waarschijnlijk ook hoe moeilijk het is om deze te onderhouden. Zelf had ik mijn tuin al jaren niet meer goed verzorgd en was het een grote rommel geworden. Daarom besloot ik afgelopen zomer om mijn tuin eens helemaal te verbouwen en op te knappen. In deze blog lees je tips over hoe je van jouw tuin ook een mooi en verzorgd paradijsje kunt maken. 

Begin met een schone lei 

Zoals ik al zei, was mijn tuin een grote rotzooi geworden doordat ik hem zolang niet verzorgd had. Tussen alle stenen zat een oerwoud aan onkruid en alle tuinmeubels waren versleten en vies. Voordat ik aan mijn verbouwing begon, besloot ik dus eerst alles schoon te maken en op te ruimen. Zo kon ik hierna met een schone lei beginnen. Dit was echter wel makkelijker gezegd dan gedaan, want het was nog een hele klus. Trek hier ook zeker een paar daagjes voor uit en huur indien nodig een tuinman in om te snoeien. Bovendien zul je tijdens deze klus veel afval hebben. Een puincontainer huren is een goed idee om dit puin snel uit de weg te krijgen zodat je efficiënt verder kan werken. Als je tuin helemaal schoon en onkruidvrij is, kun je aan de slag gaan met de rest. 

Tuinmeubels

Doordat ik al jaren niet meer omgekeken had naar mijn tuinen, waren al mijn tuinmeubels vies geworden en sommige zelfs erg versleten. Een aantal meubels kon ik gelukkig redden door ze even flink te boenen en verzorgen. Toch besloot ik ook een aantal dingen te vervangen voor nieuwe exemplaren. Ik had nooit heel veel aandacht gestoken in de inrichting van mijn tuin, dus dit vond ik het moment om dit te doen. Ik besloot een mooie loungebank en een lange eettafel aan te schaffen. Zo kan ik nu in de zomer altijd veel vrienden uitnodigen voor een uitgebreid etentje in de tuin. 

Decoratie

Nu je tuin weer schoon is en goed ingericht is, kun je je richten op de finishing touch. Bij een tuin horen natuurlijk genoeg planten. Het grootste deel van mijn planten was gesneuveld tijdens de uitgebreide snoeisessie van de tuinman, dus ik besloot een aantal mooie nieuwe planten in mijn tuin te plaatsen. Dit keer koos ik bewust voor planten met veel kleur, zodat dit mijn tuin een gezellige sfeer geeft. Daarnaast kun je je tuin ook decoreren met andere items zoals gezellige kussentjes of leuke lampionnen.

Geef een reactie