dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogVerlichting is alles!

Verlichting is alles!

Op het moment van schrijven van deze blog is het buiten al weer donker. Ik zeg al weer terwijl het nu nog wel mee valt hoe vroeg/laat het donker wordt. Feit is dat de dagen vanaf nu korter en korter gaan worden. Ok, de dagen worden niet letterlijk korter. Het is gewoon korter licht. Maar dat begreep je natuurlijk wel. We gaan de donkere dagen in ieder geval weer tegemoet. Er is helaas geen ontkomen meer aan (tenzij je gaat emigreren natuurlijk). Elk jaar eigenlijk hetzelfde probleem.

Wat te doen?!

Het klinkt natuurlijk een beetje zwaar maar feit is wel dat veel mensen er best een beetje last van hebben. De een is er gevoeliger voor dan de ander. Zelf ben ik altijd een beetje slaperige in de winter dan in de zomer in de avond. Soms heb ik om zeven uur ’s avonds al het gevoel dat het elf uur ’s avonds is. Toch is er wel degelijk wat aan te doen. Dan bedoel ik niet emigreren natuurlijk. Je zou kunnen overwegen om LED downlights aan te schaffen. Het zorgt ervoor dat je genoeg licht hebt in je huis en dat het er ook nog eens mooi uit ziet.

Mogelijkheden

Wat dat betreft zijn de mogelijkheden ook gegroeid. Je kunt zelf de mooiste dingen uitzoeken. Als je ook nog eens een beetje handig bent, kun je ze ook nog eens zelf installeren. Je kunt kiezen voor wat zachter en sfeervoller licht of voor wat harder en feller licht. Het is eigenlijk waar je zelf de voorkeur aan geeft. Ik stel voor dat je je eens in de mogelijkheden gaat verdiepen als je deze winter met een beetje meer licht door wilt komen dan de vorige winter.

Dan is er nog iets wat je kunt proberen te veranderen. Ik weet natuurlijk niet of je het al deed maar het is goed om overdag echt naar buiten te gaan. In deze huidige tijden zitten we natuurlijk steeds meer binnen door al het kantoor werk dat er is. Soms als het koud is heb je niet altijd zin om naar buiten te gaan. Toch wil ik je adviseren om dat te gaan proberen. Het is niet alleen omdat je lekker in de frisse buitenlucht bent maar ook zodat je lichaam zelf wat vitamine d aan kan maken. Vitamine d wordt namelijk aangemaakt door het lichaam als het in de zon is. Soms vergeten mensen dat wel eens maar ik vind het een goede tip om te doen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten