woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogVan rommelhok naar opgeruimde garage

Van rommelhok naar opgeruimde garage

Ons huis ziet er ontzettend netjes uit, tegenover gasten hoef ik me nooit te verontschuldigen omdat het huis een troep is. Toch is er één ruimte die ik tot voor kort strikt verborgen hield voor onze gasten. Dit is onze garage. Tot voor kort was dit echt een grote chaos waarin we nauwelijks iets terug konden vinden. Een soort rommelhok waarin we compenseerden voor de netheid van ons huis. De hoogste tijd voor een opruimsessie dus!

Waar moet je beginnen?

Pff, we moesten zo veel opruimen dat we echt niet meer wisten waar we moesten beginnen. Dit was natuurlijk ook de reden dat we het zo lang hadden uitgesteld om de garage op te ruimen. Het opruimen van de garage hadden we dit jaar als expliciet goed voornemen benoemd. Het jaar is inmiddels al over de helft dus het werd echt tijd om er iets aan te doen. Dus, we begonnen. We wisten zelf eigenlijk niet eens meer wat we precies in de garage hadden staan, dus dit was de eerste stap. Op een zaterdagochtend hebben we alle spullen uit de garage in de tuin gezet. We hebben de spullen gesorteerd op nut. Sommige dingen hadden echt geen nut meer, die gingen dus rechtstreeks de afvalcontainer in.

Grote schoonmaak

Met alle spullen in de tuin, was het de perfecte gelegenheid om de garage meteen goed schoon te maken. Overal spinnenwebben en troep op de vloer, na een heftige schoonmaak sessie was er niets meer van over. Bleek opeens dat de muren van onze garage niet bruin, maar wit horen te zijn! Oeps! Voor alle spullen die we over hadden, moesten we een georganiseerde manier vinden om dit op te bergen. Dat was dus alweer stap 3. Zo in de blog lijkt het trouwens alsof we dit allemaal in één dag gedaan hebben, maar dat was zeker niet het geval!

Een systeem bedenken

Goed, het einde was in zicht, alleen nog een systeem om de spullen netjes op te ruimen. We hadden wel een enkele stellingkast staan, maar dit was niet voldoende. We hebben nu één muur helemaal vol gezet met stellingkasten, zodat er genoeg opbergruimte is. Boven de werkbank hebben we extra planken opgehangen, en een soort rek waar het gereedschap aan kan hangen. Super handig, want zo kun je altijd snel bij het juiste gereedschap. Aan de andere kant van de garage is plek voor de grotere machines, zoals de grasmaaier en de compressor. Ook boven deze machines hebben we extra planken opgehangen.

Al met al zijn we enkele dagen zoet geweest met het opruimen van de garage, iets wat ik binnenkort zeker niet nog eens wil doen. Een goede motivatie dus om de garage vanaf nu niet meer te gebruiken als rommelhok!

Gerelateerde berichten

Recente berichten