donderdag, juni 20, 2024
HomeBlogZorg voor de juiste preventiemiddelen in jouw bedrijfspand!

Zorg voor de juiste preventiemiddelen in jouw bedrijfspand!

Anno 2019 zijn het misschien wel de belangrijkste dingen waar we over na moeten denken, het beveiligen van al je spullen. Voor in huis moet je vaak denken aan goed hang- en sluitwerk, terwijl je bij een eigen pand van een onderneming aan nog veel meer dingen moet denken. Naast goed hang- en sluitwerk, hoor je bijvoorbeeld ook te denken aan een goed rolluik, inbraakpreventie, een alarm en nog veel meer! Dit alles om ervoor te zorgen dat vreemden geen spullen van je zullen stelen. Het is best heftig dat we er in deze tijd nog zo erg op moeten letten. Maarja, we kunnen niet anders.

Inbraak, het komt nog steeds voor

Tegenwoordig zien we dat er nog erg veel criminaliteit heerst in Nederland. Waar de criminaliteit op het gebied van inbraak daalt, stijgt het weer op andere vlakken. Zo is er bijvoorbeeld een steeds opkomende trend in cybercriminaliteit. Doordat tegenwoordig bijna iedereen wel online is, zijn mensen die online zijn ook vaak een doelwit voor deze criminelen. Zo proberen ze bijvoorbeeld mensen op te lichten met betaalgegevens, om vervolgens je gehele ban k leeg te trekken. Helaas kunnen we niet veel doen aan deze criminaliteit op het internet, maar wat kunnen we wel voorkomen?

Preventiemiddelen voor bedrijfspanden

Iets wat we wel kunnen voorkomen, zijn de inbraken en de kleine criminaliteit rondom panden. Waar de ene inbreker bijvoorbeeld zijn ogen heeft gemunt op elektronica uit een kantoor, berooft een ander liever een kledingzaak. Alle ondernemingen zijn hier dus voor gewaarschuwd, om bepaalde situaties te voorkomen. Zo kun je een pand voorzien van stevige anti-inbraak deuren. Deze deuren maken het lastiger voor inbrekers die gemakkelijk denken binnen te komen.

Bovendien kun je een pand beveiligen met mistbeveiliging. Wanneer er bijvoorbeeld inbrekers aanwezig zijn in je pand, gaat de mistbeveiliging met een sensor zijn werk doen. In een mum van tijd staat het gehele pand vol met mist, waardoor inbrekers niet weten welke kant ze op moeten. In de tussentijd is de politie al ter plaatse, om vervolgens de inbrekers in de kraag te vatten.

Tips om inbraken te voorkomen

Zo zie je dus dat er een aantal preventiemiddelen zijn om een pand goed te beveiligen. Zorg dus altijd voor goed hang- en sluitwerk, waarbij je ook moet denken aan anti-inbraakdeuren. Daarentegen dien je ook te beschikken over een alarm die hulpdiensten en jou zelf informeert. Wanneer jij niet reageert of een melding doorgeeft, komt de politie gelijk op het pand af.

Verder kun je jouw pand nog extra beveiligen met mistbeveiliging, zodat je de daders gegarandeerd in de kraag kunt vatten. Zorg dus voor goede preventiemiddelen, maar wees er vooral niet al te veel mee bezig. Uiteraard kan het je overkomen, maar met de juiste preventie zal het al een stuk moeilijker gaan lukken!

Gerelateerde berichten

Recente berichten