woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogOp zoek naar horecavloeren

Op zoek naar horecavloeren

Als je een restaurant gaat beginnen is de inrichting een belangrijk element. Vaak wordt die gebaseerd op het te voeren concept binnen je restaurant. Hier hoort weer een bepaalde uitstraling bij en om dat te bereiken zal je voor een bepaalde inrichting moeten kiezen. Daarnaast moet er een bepaalde functionaliteit zijn binnen de inrichting. Hierbij denk je na over de looplijnen binnen het restaurant zodat je de bediening efficiënt kunt uitvoeren. Binnen de inrichting is de vloer een belangrijke basis. Horecavloeren heb je in heel veel mogelijkheden, maar stel je andere eisen aan dan de vloer die bij je thuis ligt. Vooral op het gebied van slijtvastheid zijn er uiteraard andere eisen. In dit blog vertellen we in ieder geval meer over de mogelijkheden.

Wat voor soort horecavloeren

Wat je in je huis kunt leggen kun je ook in je restaurant kiezen. Bij horecavloeren zie je veel de houten vloeren. Houten vloeren geven een restaurant vaak een warme en gezellige uitstraling. Je moet er hierbij wel op letten welke variant je kiest. Het slimste is om voor de zogenaamde massief houten vloer te kiezen en dan voor een houtsoort te gaan die redelijk slijtvast is. Deze slijtvastheid is afhankelijk van het houtsoort, maar ook op welke manier je deze vloer behandelt. De manier van behandelen bepaalt hierbij ook heel erg hoe vaak er onderhoud op nodig is. Ook dit is zeer essentieel, want onderhoud aan je houten vloer betekent ook dat je restaurant die dag niet open kan zijn en dat je dus omzet misloopt. De parket houten vloeren zijn iets minder aan te bevelen omdat er hier een dunne fineerlaag op ligt. En dus is de levensduur minder lang, want als de fineerlaag versleten is wordt deze vloer behoorlijk lelijk.

Andere horecavloeren

Bij horeca is het eerst goed om te duiden welke horeca we het over hebben. Een hotel heeft over het algemeen andere wensen dan een restaurant. Bij een hotel zie je daarom ook vaak andere vloeren. Hier zie je nog regelmatig tapijtachige vloeren terugkomen, waarbij overigens in het restaurant van het hotel wel weer vaak houten vloeren te zien zijn of de wat moderner ogende gietvloer. Overigens ook op andere aspecten een prettige vloer. Deze vloer is enorm slijtvast en is heel erg gemakkelijk in het onderhoud. Het heeft alleen een wat moderner en wat minder warme uitstraling waardoor het niet voor ieder concept geschikt is.

Gerelateerde berichten

Recente berichten