woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogKanna kopen om tot rust te komen!

Kanna kopen om tot rust te komen!

Kanna, oftewel kauwgoed, ik had er nog nooit van gehoord. Wat vrienden van mijn gebruikten het laatst, en ze vertelden dat het een heel fijn middel is om lekker mee te chillen en te ontspannen! Dit heeft mijn interesse gewekt, en ben daarom dieper in de wereld van kanna gedoken. In deze blog lees je precies wat het is, en hoe je het moet gebruiken! Ik ga het binnenkort in ieder geval een keer proberen, en ben enorm benieuwd!

Wat is kanna precies?

De biologische naam van Kanna is Sceletium Tortuosum. Dit is een vetplant die alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Door verschillende stammen uit dit gebied wordt Kanna al eeuwen lang gebruikt om te relaxen en the socializen. Door op de gefermenteerde stammen en wortels van de plant te kauwen ervaarden de stammen een bedwelmend effect. Vandaag de dag wordt de plant nog steeds gebruikt als psychoactief middel. Nu komt het echter het vaakst voor in poedervorm of gedroogde vorm. Het makkelijkst is om thee te zetten van de plant, want dat is het lekkerst en ook het makkelijkst.

Wat is de invloed van de plant?

In kanna zit, net als in alle natuurlijke psychoactieve middelen, alkaloïden. De belangrijkste alkaloïde die in de plant zit is mesembrine. Deze stof zorgt ervoor dat de hersenen op een lager serotonine niveau gaan werken. Van een lager serotonine niveau wordt je rustig en loom. Daarnaast wordt je blijer van het stofje mesembrine. Het is zelfs aangetoond dat het een anti-depressieve werking heeft. Tot slot vermindert het stofje angst en stress, en onderdrukt ook het hongergevoel. HOe het middel voelt bij inname wordt omschreven als volgt. Eerst veroorzaakt het een milde euforie met een verhoogde alertheid. Vervolgens volgt de sedatie. Gebruikers beschrijven ook een versterkt inlevingsvermogen in anderen.

Is het gebruik van kanna schadelijk?

Het gebruik van kanna is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid. Ook is het middel zelf niet verslavend. In hoge doseringen zijn de enige effecten die eventueel kunnen optreden hoofdpijn, misselijkheid en paniekaanvallen. Ook is het middel gewoon te gebruiken in combinatie met sommige andere psychoactieve middelen, zoals cannabis, of met alcohol. Er zijn dus geen slechte eigenschappen aan het gebruik van kanna. Wel blijft het wijs om als je het gaat gebruiken, je altijd goed in te lezen en je bewust te zijn van de effecten van het middel. Als je het voor de eerste keer gebruikt, zorg dan dat je in een vertrouwde en veilige omgeving bent. Houd je je aan deze vuistregels, dan kun je heerlijk gaan ontspannen met kanna!

Gerelateerde berichten

Recente berichten