zondag, juli 21, 2024
HomeBlogWat je moet doen als je mishandeld bent

Wat je moet doen als je mishandeld bent

Als je mishandeld bent dan is dat zeer vervelend en kan je daar letsel aan hebben overgehouden. Het mishandelen van een persoon is een misdrijf in Nederland en daar kunnen zware straffen op staan. Iedereen moet namelijk veilig kunnen leven. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je mishandeld bent.

 

Aangifte doen bij de politie

Wanneer je recent mishandeld bent, is het van groot belang dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. De politie heeft namelijk prioriteit voor zulke zaken en gaat er vrijwel direct onderzoek naar doen. Het is belangrijk dat je hier zo open mogelijk over bent en eventueel bewijsmateriaal kan aanleveren. Dit hoeft niet alleen een naam of camerabeelden te zijn, maar je kan ook doorgeven wie er eventueel getuige waren van de mishandeling. De politie gaat hen dan namelijk oproepen om een getuigenis af te leggen. Wanneer de politie denkt genoeg bewijs verzameld te hebben dan word het een strafzaak. Het is zeer belangrijk dat je aangifte doet van de mishandeling want de volgende keer kan het anders aflopen. 

 

Letsel opgelopen door mishandeling

Als je letsel hebt overgehouden aan een mishandeling, dan is het belangrijk dat je dit kenbaar maakt bij de politie. De politie gaat dan eventueel foto’s maken en ziekenhuisonderzoeken opvragen. Dit is extreem belangrijk want dit is het bewijs van letsel dat is ontstaan door een mishandeling. Wanneer je letsel hebt overgehouden en het een strafzaak word, dan is het belangrijk dat je naast een strafrechtadvocaat ook een letselschade advocaat rotterdam hebt. Een strafrechtadvocaat is namelijk niet gespecialiseerd in letselschade en een letselschade advocaat is dat namelijk wel. 

 

Wat kost een letselschade advocaat?

Het inhuren van een letselschade advocaat is zeker niet goedkoop en kan al gauw enkele honderden euro’s per uur kosten. Voor de gehele zaak ben je daarom al snel enkele duizenden euro’s kwijt aan je advocaat. Als je er twee hebt dan is het nog eens dubbel zo duur. Houd er wel rekening mee dat als jij de zaak wint, dat jij de kosten niet hoeft te betalen. De tegenpartij moet dan namelijk de kosten van jou advocaat betalen en daarnaast ook de kosten van de rechtszaak. Er zitten voldoende letselschade advocaat den haag advocaten in Nederland dus het is niet ingewikkeld om een letselschade advocaat te vinden. Ook kan je strafrechtadvocaat helpen met zoeken. 

 

Gerelateerde berichten

Recente berichten