woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogWat neem jij mee op je backpack trip naar Azië

Wat neem jij mee op je backpack trip naar Azië

Vakanties naar Aziatische landen worden met het jaar populairder. Dit is verder ook niet gek aangezien je deze ervaring voor de rest van je leven met je meedraagt. Aziatische landen beschikken over een prachtige natuur, gastvrije mensen en een goedkope economie. Dit zijn drie factoren voor een top vakantie! Om zo goed mogelijk van een backpack trip te genieten is het belangrijk om alle noodzakelijke middelen mee te nemen. 

Waar gaat de reis naartoe?

Een goede begin is het halve werk. Bedenk van te voren waar de reis naar toe gaat. Ben jij van plan om diep de jungle in te gaan wees dan voorbereid op de malariamuggen. Overdag beschermt een lange liefst luchtige broek (voor de warmte) en een shirt met lange mouwen (ook voor de dames) tegen eventuele bloedzuigers en muggen. De jungletochten zijn het beste af te leggen op stevige wandelschoenen. Deze tochten bestaan uit smalle weggetjes, gammele bruggetjes en andere hindernissen. Wandelschoenen geven meer steun en voorkomen eventuele blessures. In de avond komt een klamboe goed van pas. Deze beschermt jou niet alleen tegen muggen maar houdt ook andere insecten als spinnen of kakkerlakken bij jou vandaan. Verder is een zaklamp geen overbodige luxe aangezien er geen lichtpunten zijn in de meeste jungles.

Mocht jij niet gemaakt zijn voor de jungle, maar ga jij liever relaxen op een van de mooie Aziatische eilanden is dat jouw goed recht. Ook hier kan jij gebruik maken van een klamboe. Aangezien de malariamuggen zich voornamelijk in de jungle bevinden zal een muggenspray met DEET voldoende moeten zijn. Vergeet bij deze eilanden vooral je zwembroek of bikini en waterschoenen niet. De Aziatische stranden zijn het huis van veel zee-egels. Het per ongeluk stappen op een van deze dieren is niet aan te raden en kan jou een bezoekje naar de plaatselijke EHBO-tafel bezorgen. Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Nu dat alle nodige middelen zijn ingepakt en zijn meegenomen is het belangrijk om te genieten van jouw welverdiende vakantie. 

Moraal van het verhaal 

De Aziatische natuur en cultuur steelt de harten van steeds meer vakantiegangers. Een persoonlijke tip is dan ook om hier zelf een kijkje te gaan nemen. Door goed voorbereid op reis te gaan kan jij volop genieten van een vakantie om nooit te vergeten. Dus bestel een cocktail te veel, ga te laat naar bed en geniet van een mooie ervaring.

Gerelateerde berichten

Recente berichten