donderdag, juni 20, 2024
HomeBlogDingen om op te passen tijdens thuiswerken

Dingen om op te passen tijdens thuiswerken

Thuiswerken is ontzettend handig, en zal voor de meeste mensen met een kantoorbaan ook optimaal zijn. Maar er zijn ook dingen die er wat minder aan zijn. Zo zit je vaak erg lang stil zonder dat je het door heb. Want waar je met een normale baan je vaste pauzes heb, neem je deze vaak niet met het thuiswerken. Ook investeren in een goede stoel kan geen kwaad, zodat je een goede vorm behoudt tijdens het werk. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal moet je oppassen. Het is makkelijk overspannen te raken als je werk altijd bij je in de buurt is. In dit blog zal ik wat tips geven om voor deze problemen op te passen. 

Fysieke valkuilen tijdens het thuiswerken

Zoals ik al zei heb je tijdens werk op kantoor over het algemeen vaste pauzes. Hierin krijg je de gelegenheid om even de benen en rug te strekken. Met thuiswerken schiet dit er vaak in, je kan bovendien ook op dezelfde plek pauze houden. Even snel wat eten en misschien wat filmpjes kijken online en je gaat weer verder met werken. Dit is niet goed voor de fysieke gesteldheid. Probeer op ze minst elke drie uur even op te staan, een rondje te lopen of even te rekken en strekken. Zo verkramp je niet helemaal tijdens het werk. Wat ook heel erg helpt is investeren in een goede bureaustoel. Een goede stoel zorgt er automatisch voor dat je houding beter is. Hierdoor hoef je daar zelf niet op te letten, wat vaak lastig is tijdens het werk. Natuurlijk betekent dit niet dat je niet nog steeds elke 3 uur even moet rekken en strekken. Het versterkt elkaar zodat je fysiek gezond blijft. 

Mentale valkuilen tijdens het thuiswerken

Ook hiervoor moet je erg oppassen. Met thuiswerken blijft werk nou eenmaal altijd in de buurt. Als je op kantoor werkt kan je het werk als het ware achter laten op kantoor en er even niet aan denken. Maar als je thuis werkt blijft na een tijdje heel vaak de gedachte in je achterhoofd spoken dat er nog wat moet gebeuren. En aangezien het toch zo dichtbij is, kan je het net zo goed doen. En zo kan je ontzettend veel stress creëren voor jezelf. Wat hierbij kan helpen is om ook thuis vaste werkuren in te stellen. Na een bepaalde tijd geen werk meer, zo dat je alsnog kan ontspannen. Dit helpt ook goed om een vast ritme in je dag te houden. Elke dag vroeg op staan, en klaar zijn om een vast tijdstip. En een vast ritme is ook ontzettend belangrijk in het leven. Dit zijn toch wel de belangrijkste dingen om op te letten tijdens het thuiswerken. Hou dit allemaal in de gaten, en het werk kan beter zijn dan ooit tevoren!

Gerelateerde berichten

Recente berichten