woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogEen silent disco huren voor feesten of congressen

Een silent disco huren voor feesten of congressen

Deze blog is een review van het huren van een silent disco. Een silent disco huren is namelijk best interessant om wat meer over te schrijven! Wat ik zelf bijvoorbeeld niet wist is dat je zo’n disco kan huren met verschillende doeleinden! Zo kun je de sets gebruiken voor een private party, maar ook heel goed voor congressen of voor in zalen waarin de akoestiek heel slecht is! Des te meer redenen om jullie wat meer te vertellen over de silent disco, hoe je er eentje huurt en voor welke doeleinden het uitermate handig is!

Hoe doe je dat, een silent disco huren?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je een silent disco huurt! Je hoeft tegenwoordig niet meer naar een verhuurlocatie te rijden en zelf met een grote auto sets op te halen! Je kunt het nu gewoon op laten sturen! Wat het verhuurbedrijf doet is een doos opsturen met volledig opgeladen koptelefoons. Daarnaast krijg je er een zender bij die je gemakkelijk kan aansluiten op een DJ set, microfoon, laptop, telefoon of tablet. Deze zender zorgt ervoor dat je geluid wordt overgezet naar de afzonderlijke koptelefoons! Je krijgt bij de doos ook een retourlabel. Zo kun je na het gebruik de spullen weer terug doen in een doos, het label er op plakken en het bij een PostNL punt af te leveren! Zo makkelijk heb ik nog nooit apparatuur gehuurd!

Waarom een silent disco je feest helemaal compleet maakt

Een silent disco is misschien wel het meest populaire gebruik van afzonderlijke koptelefoons die één zender uitzenden! De reden hiervoor is voornamelijk geluidsoverlast. Op feestjes staat muziek hard, vaak te hard! De silent disco is toen bedacht om het geluidsniveau individueel te laten bepalen door iedereen een eigen koptelefoon te geven! Zo vermijd je geluidsoverlast en gehoorbeschadiging! Het maakt de silent disco ook ideaal om feestjes te geven op plekken waar geen harde muziek gedraaid mag worden.

Waarom een silent disco set ook heel handig is voor internationale congressen

Naast dat je de koptelefoons gebruikt om de leukste feestjes te huren kun je ze ook gebruiken voor heel andere doeleinden. Een variant van de silent disco koptelefoons wordt al jaren gebruikt in allerlei congres doeleinden! Zit je bijvoorbeeld in een zaal met allemaal mensen die niet dezelfde taal spreken? Via koptelefoons en vertalers krijgen deze mensen toch de spreker en zijn/haar verhaal helemaal mee, zonder daarmee anderen lastig te vallen. Ook worden er op zulke congressen vaak workshops gegeven. Als deze in één ruimte plaatsvinden kunnen de verschillende workshops groepen elkaar vak niet horen vanwege het vele gepraat! Geef elke groep een koptelefoon set met aparte zender en iedereen binnen die groep kan elkaar wel verstaan!

De silent disco sets kunnen dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Daarnaast is het huren zo makkelijk, dat dit misschien wel de meest toegankelijk oplossing is voor elk feestje en congres! Huur dus de volgende keer een silent disco set.

Gerelateerde berichten

Recente berichten