zondag, juli 21, 2024
HomeBlogSnelle gerechten maak je zo

Snelle gerechten maak je zo

Er zijn genoeg mensen die maar weinig tijd hebben als ze even thuis zijn. In dat geval is het fijn als je niet uren lang in de keuken hoeft te staan om iets lekkers voor jezelf klaar te maken. Lekker eten willen we natuurlijk wel allemaal en dus is het handig om snelle lekkere gerechten te leren maken. Zo voorkom je dat je altijd hetzelfde eet omdat je gewoonweg geen tijd hebt. Welke lekkere dingen je snel kunt maken lees je natuurlijk in deze blog. Jij hoeft dan alleen nog even te zorgen voor de boodschappen en binnen mum van tijd heb je iets geweldigs voor je neus.

Een tussendoortje

Je hoort de meeste mensen niet klagen over een tussendoortje uit een pak, maar toch is het vaak een stuk meer genieten van iets dat zelfgemaakt is. Zo zou je bijvoorbeeld vers fruit kunnen kopen, in blokjes snijden en in de vriezer kunnen doen. Met wat noten en groenten erbij heb je voor elke dag de juiste ingrediënten voor een voedende smoothie. Ene dat zonder dat het je teveel tijd kost, omdat het fruit al gesneden is. Ook wat dip en vooraf gesneden groente is een heerlijk en vooral snel tussendoortje.

Een cake maken?

Heb je zin in een zelf gebakken cakeje maar is er geen tijd  voor een hele baksessie? Ga dan eens voor een mugcake! Je gooit het beslag dan in een kopje en doet deze vervolgens in de magnetron. Nadat het beslag een paar kleine minuten in de magnetron is geweest heb je een heerlijk smeuïg cakeje. Ideaal dus voor iedereen die weinig tijd heeft en geloof ons, het smaakt tien keer beter dan een pak cakejes uit de supermarkt. De volgende keer maak jij gewoon zelf een lekker gebakje als je daar weer zin in hebt.

Avondeten

Is voor het avondeten ook maar een klein gaatje vrij in jouw agenda? Probeer dan om op je vrije dagen alvast wat te koken. Snelle maaltijden zijn namelijk al snel een stuk minder gezond. Salades kunnen echter wel een goede en snelle manier zijn om te eten, maar wil je een echte maaltijd? Kook dan een aantal redelijk houdbare gerechten op je vrije dag eens top deze in bakjes voor de rest van de week. Voortaan hoef je niet meer van die repen als tussendoortjes te eten of cake uit de supermarkt te kopen, want zoals je hebt kunnen lezen is er ook voor mensen met weinig tijd altijd een optie!

Gerelateerde berichten

Recente berichten