donderdag, juni 20, 2024
HomeBlogJe eigen thuisbioscoop

Je eigen thuisbioscoop

We hebben allemaal vroeger de afleveringen van MTV Cribs gezien waar we een kijkje kunnen nemen in de luxe villa’s en appartementen van rijke beroemdheden. De villa’s hadden prachtige badkamers, grote woonkamers en eetkamers, gigantische tuinen met tennisvelden en natuurlijk een aantal dure auto’s op de oprit. Maar waar ik altijd naar zat te kijken waren de thuisbioscopen die de beroemdheden hadden. Als groot filmliefhebber leek me dat absoluut fantastisch. In eigen huis een film kijken alsof je in de bioscoop zat. Met een heus gordijn dat opzijschuift en luxe bioscoopstoelen. Sommige beroemdheden hadden zelfs een popcorn automaat zoals je die in een ouderwetse bioscoop ziet.

Thuisbioscoop en toebehoren

Tegenwoordig denk ik dat een dergelijke thuisbioscoop wel erg overdreven is en voor normale mensen de grote kosten absoluut niet waard. Desondanks denk ik dat het voor bijna iedereen wel degelijk mogelijk is om de bioscoopervaring in huis te halen. Wat je nodig hebt is een fantastische entertainment set. De dure popcornmaker, het bioscoopgordijn en de stoelen zijn onnodig. Natuurlijk is technologie vaak ook niet supergoedkoop dus het vraagt wel een beetje investering. Maar aangezien tv’s en geluidssystemen steeds goedkoper worden is het ook weer niet een te grote investering. Ik bespreek hier de drie noodzakelijke dingen die nodig zijn voor een fantastische bioscoop ervaring in eigen huis.

Modernste mogelijkheden

Ten eerste heb je natuurlijk een tv nodig. Tegenwoordig kun je fantastisch grote en goedkope high definition tv’s aanschaffen voor een goedkope prijs. De voornaamste keuze die je hier moet maken is tussen scherpte en grootte. Voor de echte bioscoopervaring denk je misschien dat een projector een goed idee is. Desondanks zijn projectors vaak minder scherp dan de full HD opties van een tv. Maar er zijn weinig tv’s die groot zijn dat je ze de hele muur bedekken. Of je moet wel een erg groot budget hebben. Je kunt hierbij daarom het beste voor balans zoeken.

Het tweede wat je natuurlijk nodig hebt is een goede internet en tv-aansluiting. Met alleen tv red je het tegenwoordig niet meer. We kijken allemaal via verschillende streamingservices zoals HBO en Netflix. Je Tv en internetaansluiting zijn tegenwoordig een en dezelfde, Investeer in internet en tv zodat je nooit tijdens je film plotseling je film niet meer kunt kijken doordat het internet eruit ligt.

Het laatste belangrijke aspect van de bioscoopervaring in huis is het geluid. Je wilt natuurlijk bij je mooie beeld ook goed geluid hebben. Ik weet nog heel goed dat ik voor het eerst surround sound had en een piratenfilm ging kijken. De kanonnen kogels leken letterlijk door de kamer te vliegen. Geluid is daarom misschien wel een van de belangrijkste aspecten van je thuisbioscoop. 

 

Gerelateerde berichten

Recente berichten