Heerlijk proeven in de prachtige stad Marrakech

Posted on

Geen enkel land is hetzelfde en ook niet het hele land kun je typeren aan de hand van dezelfde kenmerken. Ga maar eens na: Groningen is toch heel anders dan Limburg of Utrecht. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor vakantielanden. Door de jaren heen ben ik diverse keren naar hetzelfde land geweest, alleen koos ik wel telkens een andere plek uit. Op die manier wist ik zeker dat er een nieuwe ervaring op mij stond te wachten. Zo ben ik al eens naar Marokko geweest in de vorm van een stedentrip Fez. Dat was ontzettend leuk. Destijds kwam ik echter niet erg toe aan het proeven en uitproberen van de lokale keuken. Daarom besloot ik in 2019 op een stedentrip Marrakech te gaan. Het was namelijk hoog tijd dat ik de Marokkaanse hoofdstad ging proeven (en ontdekken)!

Feestje in jouw mond

Van nature sta ik open om nieuwe dingen te proberen. Van exotische gerechten tot aan activiteiten buiten mijn comfortzone: ik doe het allemaal. Zoals ik al zei stond voornamelijk proeven en eten centraal tijdens mijn stedentrip Marrakech. Wat was ik eenmaal daar blij met die beslissing! Het eten in de stad is namelijk verrukkelijk. Je ervaart echt een feestje in jouw mond wanneer je een lokaal gerecht probeert. Probeer bijvoorbeeld een authentieke couscous, spiesen van lamsvlees die perfect gekruid zijn of een bekertje versgeperste sinaasappelsap om de dorst te lessen. 

Bijzondere en onvergetelijke eetgelegenheden

Tijdens de stedentrip kwam ik tot de ontdekking dat je de lokale keuken van Marrakech op diverse manieren kunt proberen. Zo is er bijvoorbeeld ‘s avonds op het grote plein een openluchtrestaurant. Daar kun je heerlijk smullen van een uitstekend gerecht met een prachtig uitzicht op het plein. Ik heb daar echt genoten van een tajine. Uiteraard is dat openluchtrestaurant niet de enige bijzondere eetgelegenheid in Marrakech. Niet elk tentje is echter even makkelijk te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat er een leuk café ligt verborgen op een klein pleintje in de souks? Ik had in eerste instantie ook geen idee. Tijdens het ronddwalen en wandelen liep ik er een soort per ongeluk tegenaan. Zoals je wel kunt concluderen uit mijn verhaal was dat een heerlijke en aangename verrassing!

Op nog meer manieren alles proeven

Wanneer je op een stedentrip gaat, dan kun je vaak kiezen hoe je het aanpakt. Ga je zelf de stad ontdekken of boek je een rondleiding? Zo is het tijdens een stedentrip Marrakech ook mogelijk om een heuse ‘foodtour’ te doen. Dan ga je met een gids gedurende de dag langs allerlei heerlijke tentjes. Aan het einde van de avond zal jouw buik bijna ontploffen van alle verrukkelijke gerechten. Wat ik je ook kan aanraden: gewoon gaan wandelen. Door niet alles te plannen laat je ruimte over voor onverwachte gebeurtenissen. Wie weet kom ook jij wel een bijzondere en onvergetelijke eetgelegenheid per ongeluk tegen!

Geef een reactie