donderdag, juni 20, 2024
HomeBlogHeerlijk tot rust komen in je eigen hangmat

Heerlijk tot rust komen in je eigen hangmat

Als je denkt aan een hangmat, dan denk je vaak ook meteen aan palmbomen, een wit strand, een diepblauwe zee en kleurrijke cocktails. Tegenwoordig hoeft deze droom helemaal niet zo onwerkelijk te zijn, want voor de juiste prijzen heb je binnen een handomdraai een eigen hangmat in de tuin hangen. 

Waarom je eigen hangmat?

In het hedendaagse leven zijn we allemaal enorm druk. We moeten werken, studeren, voor de kinderen zorgen, familie bezoeken, gezellig doen bij vrienden en dit allemaal ook nog eens bijhouden op social media. Stress is eerder regel dan uitzondering. Daarom is een hangmat bij je eigen woning een perfecte stok achter de deur om verplichte rustmomentjes te pakken. Sluit je af voor de buitenwereld, neem een boekje mee in plaats van je telefoon en vermijd zoveel mogelijk prikkels van buitenaf. Door het zachte geschommel kom je heerlijk tot rust. Je kunt de hangmat natuurlijk ook vullen met kussens en dekentjes zodat je daar heerlijk een powernap kunt doen. Een hangmat zorgt ervoor dat je even je rustmomenten pakt en daarna weer fris en fruitig de rest van de dag tegemoet kunt gaan.

Welke hangmat moet je kiezen?

Het monteren van een hangmat is niet lastig, maar je moet van tevoren wel goed overwegen welk type hangmat het beste bij je past. Een populair model is de hangmat met de spreidstok. Door de horizontale stokken aan beide zijden blijft de hangmat altijd open liggen, ook wanneer deze niet wordt gebruikt. Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar dat maakt het ook makkelijker om de hangmat te betreden. Je kunt er ook voor kiezen om een hangmat zonder spreidstok te kiezen. Dit ziet er misschien wat minder mooi uit, maar vaak ligt dit model wel een stuk comfortabeler, omdat de mat zich vormt naar jouw lichaam. Als je kiest om niet voor een spreidstok te gaan, dan kun je ook nog overwegen of je de hangmat wilt ophangen of dat je een standaard wilt gebruiken. Dit hangt uiteraard af van de mogelijkheden in je tuin. Heb je genoeg ruimte om de hangmat aan twee vaste punten te bevestigen? Dan staat een hangmat zonder standaard wellicht netter. Is die ruimte er niet, dan is een hangmat met standaard net zo comfortabel en nog eenvoudiger te plaatsen. Het voordeel van een hangmat met standaard is dat je deze ook kunt verplaatsen en er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om een middagje in de zon te gaan liggen, of juist even niet.

Van welk materiaal moet de hangmat zijn?

Breed gezegd bestaat het doek uit katoen of uit synthetisch materiaal. Het voordeel van katoen is dat het ademt, zacht is aan de huid en eenvoudig gewassen kan worden. Ben je echter van plan om de hangmat permanent buiten te laten hangen, dan kun je beter kiezen voor een synthetische variant. Dit materiaal heeft een langere levensduur en kan hevige regenbuien aan. Heb je al een idee welke hangmat perfect voor jou zal zijn? Haal hem dan snel in huis en droom weg naar nog mooiere werelden.

Gerelateerde berichten

Recente berichten