woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogHet juiste voer voor je hond of kat

Het juiste voer voor je hond of kat

Wanneer je hebt overwogen om een huisdier aan te schaffen, heb je als het goed is kennis genomen van verschillende factoren. Zo dien je voor je kind een mand te hebben, een riem, poepzakjes en nog veel meer. Voor een kat heb je daarentegen een kattenbak, krabpalen, speeltjes en andere faciliteiten nodig. Het belangrijkste vergeten we bijna, het voer van de dieren. Voedsel is misschien wel het belangrijkste waar je aan moet denken voor je huisdier, omdat dit een van de eerste levensbehoeften zijn. Een huisdier moet je dus eigenlijk gewoon vergelijken met jezelf, eerst goed eten om vervolgens een lekkerdere bank aan te schaffen. Maar wat is nu goed voedsel, waar moet je op letten en hoe weet je of het voedsel dat je geeft daadwerkelijk goed is? Laten we hier eens dieper op ingaan!

Dieren zijn net mensen, maar zijn mensen eigenlijk geen dieren?

Het is misschien best raar om te zeggen, maar wij mensen zijn eigenlijk net dieren. Dit is natuurlijk best logisch, want mensen zijn eigenlijk ook gewoon dieren. Zo hebben we allemaal weleens last van een griepje en kunnen we allemaal een allergie hebben. Bovendien zijn wij las mensen erg kieskeurig in het uitkiezen van ons voedsel. Zo zijn wij als mensen erg goed in proeven, wat voor een hond of kat ook zeer gemakkelijk is.

Een hond of kat proeft graag verschillende soorten voeding, om vervolgens het smakelijkste uit te kiezen. Zelf kun je bijvoorbeeld ook erg goed rekening houden met bepaalde stoffen die je huisdier nodig heeft, zoals ijzer en zout. Nu komt het tegenwoordig al erg veel voor dat er zich snel teveel zout in de voeding bevindt. Het is daarom erg goed om te kijken wat jouw huisdier lekker vindt en wat de behoeften zijn. Zo kunnen huisdieren over een bepaalde voedselallergie beschikken, wat je met een juiste voeding kunt voorkomen!

Voorkom onnodige verassingen, ga voor de voeding van Eukanuba

Er zijn dus vele factoren waar je erg goed rekening mee moet houden. Je kunt zelf een aantal eisen opstellen van wat er aanwezig moet zijn in de voeding, Ook zal je huisdier zo zijn prioriteiten hebben met betrekking van het kiezen van de juiste voeding. Daarnaast is het mogelijk dat je huisdier een eventuele voedselallergie heeft. Hierbij zal jouw hond of kat voornamelijk gaan braken en zal je huisdier zich niet lekker voelen. 

Met voedsel van Eukanuba voorkom je deze eventuele gebeurtenissen. Eukanuba is officieel getest en voorkomt een allergische reactie op een bepaalde soort voeding. In de voeding van Eukanuba zitten hoogwaardige eiwitproducten, zoals kip en lam. 

Bovendien beschikt Eukanuba over verschillende soorten diëten. De speciale lijn ‘dermatosis’ is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor honden. Eukanuba dermatosis is ontwikkeld om voedselallergie, huid- en vachtaandoeningen met gerelateerde problemen met het maag-darmkanaal die zich vaak voordoen, met de voeding te voorkomen. 

Zo zijn er verschillende soorten voeding en biedt Eukanuba verschillende soorten diëten voor jouw hond of kat. Dit alles om jouw huisdier te voorzien van de juiste voeding!

Gerelateerde berichten

Recente berichten