woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogHeerlijkheden per seizoen

Heerlijkheden per seizoen

Van lekker eten houden we eigenlijk allemaal wel. Wat de een lekker vindt smaken hoeft de ander alleen niet enthousiast te maken. Per seizoen zijn er wel dingen die door de meeste mensen erg gewaardeerd worden. Om even wat duidelijker te maken wat de meest lekkere dingen zijn om te eten en drinken in de verschillende periodes van het jaar, is deze blog geschreven. Wie weet staat een van jouw favorieten er tussen óf kom je juist iets tegen dat je nog nooit hebt geprobeerd. Hoe dan ook vind je hieronder een hoop smaakvolle dingen voor ieder seizoen.

Perfect ontbijt met lente producten

Een heerlijk ontbijt dat vooral Amerikanen en Engelsen nuttigen bestaat uit een lekker gezond lente product. Spinazie is namelijk een van de seizoensgroenten van de lente. Iedereen weet dat het boordevol ijzer zit, maar dat het ook erg lekker is in een ontbijtburrito is vaak een verassing. Met een pak wraps uit de supermarkt, een ei, champignons, kaas en een hoop spinazie heb je een verrukkelijk ontbijtje. Je doet de spinazie in een pan met boter of olijfolie en doet hier vervolgens de champignons bij. Als dit alles klaar is kan je beginnen met het bakken van een roerei. Gooi alles op de wrap en breng het op smaak met wat zout en peper. Oh en vergeet je plakje kaas niet!

Heerlijk in de zomer

Er zijn een hoop dingen die perfect bij de zomer passen. Vooral vers fruit en frisse salades staan bekend als eten voor in het warmste seizoen. Een lekker fruitsalade is echt niet te missen in de zomer. Daarom konden we niet anders dan het delen van een salade met watermeloen, aardbeitjes, koekjes en een lekker luchtige hangop. Allereerst heb je het vervelende klusje om je watermeloen in kleine blokjes te snijden en de aardbeitjes door twee te doen. Vervolgens pak je een grote kom waar je vanille yoghurt in doet met wat suiker. Dit meng je goed door elkaar waarna je er klopslagroom door heen gooit. Als het luchtig is doe je de koekjes en het fruit erbij!

Winter en herfst

In de koudere maanden zitten we het liefst aan de warme drankjes. Het is de tijd waarin we chocolademelk maken en genieten van het ”binnen zijn”. Je kunt chocolademelk maken met verschillende toevoegingen om het perfect te maken. Zo zijn slagroom en marshmallows bekend, maar ook chilipepers, kaneel en speculaas doen het goed in het lievelingsdrankje van velen.

Gerelateerde berichten

Recente berichten