Rondreis Vietnam

Ontdek nieuwe smaken tijdens je rondreis Vietnam

Posted on

Het eten in Azië is het gezondste eten van de wereld. Als je ziet welke heerlijke verse producten zij gebruiken in hun keuken, dan snap je wel dat de mensen er heel gezond oud weten te worden. De producten zijn vers en lokaal en bevatten, in vergelijking met onze Westerse producten, veel vitamine E en A. Bij ieder straatstalletje dat je tegenkomt tijdens je rondreis Vietnam zal je wat willen eten. En dat kan ook nog. De producten zijn licht verteerbaar en niet al te duur. Zo kun je je een weg eten door Vietnam en ondertussen genieten van alle indrukken.
Rondreis Vietnam

Verse vis en veel rijst

De Mekongdelta staat bekend als de rijstschuur van Vietnam. Hier wordt niet alleen veel rijst geteeld, maar je kunt het er ook kopen. En als je er dan toch bent, dan kun je net zo goed even de drijvende markt gaan bekijken. Honderden bootjes met verse producten als groenten en fruit zijn te zien. Natuurlijk regel je een motorbootje, zodat je vanaf het water zelf de producten kunt gaan bekijken, proeven en kopen. Ook verse vis is veel voorhanden in Vietnam. Je zult zien dat het tijdens je rondreis Vietnam meerdere keren op de menukaart zal staan. En wat is er nu lekkerder dan verse vis?

Behalve eten is er nog meer te doen tijdens je rondreis Vietnam

Als je dan lekker gegeten hebt en niet stil wilt gaan zitten, dan kun je in Vietnam ook gerust op de fiets stappen. Een unieke manier om meer te zien van het landschap. Doordat je op de fiets zit, maak je ook nog eens gemakkelijker contact met de lokale bevolking. Dit zijn vriendelijke mensen die graag vertellen over hun land en hun leven. Stel je vooral open, je zult zien dat je nieuwe kennis(sen) opdoet!

Ben je meer van het lopen?

Ga dan eens hiken in de bergen in het noorden. Je vindt daar nog echte bergstammen, mensen die leven zonder alle moderne gemakken. De vrouwen lopen daar vaak nog gewoon in de traditionele kleding. Trek je wandel- of bergschoenen aan en ga ervoor. Je kunt zelf een route uitstippelen, maar je kunt ook onder begeleiding van een gids gaan wandelen of hiken. En daarna ga je weer heerlijk terug naar je luxe hotel of appartement. Daar eet je weer een heerlijke maaltijd gemaakt van de meest verse producten die het land te bieden heeft. Het beste uit twee werelden!

Geef een reactie