Nieuwe technologieën uitproberen

Posted on

Iets waar ik zelf altijd een van ben is het uitproberen van nieuwe technologie. Ik ben een van die mensen die in de rij staat als er een nieuwe stukje technische innovatie uitkomt in de vorm van een camera, computer of telefoon. Tegelijkertijd zie ik het ook als een belangrijke manier om mijn eigen bedrijf vernieuwend en scherp te houden. Over het algemeen vind ik het beter om dingen uit te proberen voordat ze geperfectioneerd zijn dan dat ik constant op iedereen achterloop. Om jullie hier ook van op de hoogte te houden ga ik in dit artikel in op de nieuwe technologieën die ik de laatste tijd heb uitgeprobeerd.

Chatbot

Zoals sommigen van jullie natuurlijk weten heb ik naast deze blog ook mijn eigen bedrijfje. Een van de problemen waar je tegenaan loopt als je in je eentje je hele bedrijf voert, je om komt in het werk. Zeker met nieuwe mensen die op mijn website landden werd het een probleem dat ik vaak vragen kreeg via de mail over mijn service. Nog opvallender was dat het eigenlijk altijd dezelfde vragen waren. Nu was het natuurlijk een optie om een pagina te maken met veel gevraagde vragen en antwoorden. Maar ik wilde eigenlijk iets met meer interactie.

Ik wilde ook geen eindeloos lange lijst met vragen op mijn websitepagina hebben. Daarom besloot ik om te kiezen voor een andere optie. Ik maak nu gebruik van een chatbot. Het voordeel van een chatbot is dat er oneindig veel vragen die ik kan invoeren met het antwoord. Op deze manier kunnen mijn websitebezoekers de chat vragen stellen en altijd een goed antwoord krijgen. Tegelijkertijd voegt het ook wat meer interactie toe in plaats dat de bezoeker slechts leest.

Virtuele assistent

Ik zit er al lang over na te denken om een assistent aan te nemen. Het probleem was altijd dat ik als reizende fotograaf het lastig vond om iemand te vinden die met me mee kon reizen. Maar ik realiseerde me dat heel veel taken waar ik een assistent voor wil, zoals de boekhouding, ook online kunnen worden gedaan. Daarom koos ik ervoor om een assistent aan te nemen die ik virtueel begeleid en taken geef. Mijn assistent werkt zelf in Spanje en komt uit de Verenigde Staten. Dit is natuurlijk een hele nieuwe en interessante manier van samenwerken maar tot nu toe gaat het heel goed. We kunnen met videogesprekken duidelijk aan elkaar communiceren wat er moet gebeuren en waar we tegenaan lopen.

Geef een reactie