Vraag het de professional!

Posted on

Iedereen heeft zo zijn talenten, het is heel persoonlijk waar iemand in uitblinkt. Sommige mensen zijn heel goed in klussen, terwijl iemand anders juist twee linkerhanden heeft. Weer anderen zijn heel goed in planning en organisatie, terwijl anderen juist heel warrig zijn en slecht het overzicht kunnen houden. En het fijne is, jij hoeft niet overal in uit te blinken maar je kunt hulp vragen aan een professional. Als iedereen taken overlaat aan de mensen die hier echt goed in zijn, dan bereikt dat het beste resultaat. In deze blog geef ik je een paar voorbeelden waar je er veel aan zou kunnen hebben om een professional bij in te schakelen.

Op de arbeidsmarkt

Op je werk en in je professionele leven zul je soms tegen klussen aanlopen waarbij je met je handen in je haar zit: hoe pak ik dit nou weer aan? Nou misschien is het tijd om een professional om hulp te vragen! Wat voor jou heel moeilijk is, kan voor een ander een fluitje van een cent zijn. Moet je bijvoorbeeld een groot project opleveren maar loop je heel erg vast op een bepaald aspect? Kijk dan eens om je heen naar iemand die je zou kunnen helpen. Veel bedrijven schakelen ook professionele hulp in bij het vervullen van hun vacatures, bijvoorbeeld het uitzendbureau ridderkerk.

Bij het klussen

Veel mensen proberen thuis zelf te klussen. En soms gaat dat goed, maar soms is dit helaas aan het eindresultaat af te zien. Want als je heel eerlijk bent, hoe nauwkeurig en precies werk jij dan? Neem jij genoegen met een resultaat wat er half-prima uitziet? Maar waar je wel uren aan bloed, zweet en tranen in hebt gestopt? Misschien is het de moeite om eens af te wegen of jouw moeite in verhouding staat met het resultaat. Een professional kan het vaak in een fractie van de tijd voor jou doen, met een resultaat waar je verstelt van staat.

Familie

Ook binnen families en gezinnen heeft iedereen zijn eigen sterke punten. En waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Je kunt altijd nagaan of er in je familiekring iemand is met een vaardigheid die jij mist. En ook handig: maak gebruik van iedereens vaardigheden en laat ze de familie ten goede komen. Als jij er bijvoorbeeld tegenop kijkt om het jaarlijkse familieweekend te organiseren, vraag dan iemand die dit wel met plezier doet!  Of als jij gevraagd bent om een cadeau te regelen maar je weet echt niet hoe of wat, vraag dan iemand die hier meer verstand van heeft. Zo helpen jullie elkaar, en mensen voelen zich vaak gevleid als je ze om hulp vraagt.

Geef een reactie